Čo sa týka ústnych vôd, aj v tomto prípade je dôležitý správny výber. Niektoré ústne vody obsahujú chemikálie, ktoré reagujú s niektorými potravinovými časticami a vo výsledku dochádza k nevzhľadnému zafarbovaniu zubov. Osobitnú pozornosť by mali venovať tí, ktorí trpia krvácavosťou ďasien, pretože nevhodný liek môže problémy zhoršiť.

Rovnako ako zubné pasty sa oplatí používať aj ústne vody s prírodným zložením. Tak si môžete byť istí, že dávate svojim zubom len to najlepšie. Prírodné ústne vody neobsahujú chemické sulfáty, farbivá alebo parfumácie, ale o zuby sa postará sila esenciálnych olejov, výťažky z byliniek a ďalšie prírodné látky. Pravidelné používanie ústnej vody zuby posilní proti zubným kazom, likviduje baktérie a osvieži dych. Navyše prenikne do každého zákutia, kam sa kefka nedostane.

ORCANN je 100% prírodná konopná koncentrovaná ústna voda. Obsahuje 60% konopných zložiek a ďalších bylinných extraktov a olejov pre vynikajúcu starostlivosť pri ústnej hygiene. Ústna voda osvieži dych a pri pravidelnom používaní účinne zmierňuje aj prípadný zápach z úst. Z balenia je možné pripraviť až 3 litre ústnej vody. Pri drobných zápaloch v dutine ústnej (afty) je možné kvapnúť ústnu vodu priamo na navlhčený vatový tampón alebo vatovú tyčinku a naniesť priamo na problematické miesto.

Čo sa skrýva v tejto sklenenej fľaštičke?

Extrakt z konopných semien – “Zelené zlato” s množstvom úžasných schopností. Pôsobí protizápalovo a podporuje proces hojenia.

Olej zo šalvie lekárskej – obsahuje silice (thujon, cineol, gáfor, borneol, salviolom). Ďalej obsahuje triesloviny, saponíny, horčiny, živice, vitamíny skupiny B, vitamín P. Pôsobenie šalvie lekárskej je široké, vďaka jej antibiotickým, protivírusovým a protizápalovým účinkom. Zmierňuje zápaly ďasien, zubov, a pôsobí dezinfekčne. Pomáha aj pri eliminácii zápachu z úst.

Extrakt zo Stévie sladkej – Stévia je juhoamerická rastlina, ktorá pomáha posilňovať ďasná a zubnú sklovinu, a tým zvyšuje ochranu pred zubným kazom. Táto rastlinka pôsobí tiež antibakteriálne a protivírovo.

Olej z Bergamotov – bergamon je kríženec pomarančovníka a citrónovníka. Je antiseptický a pôsobí zároveň vo výrobku ako mierny konzervant.

Olej z mäty piepornej – listy mäty obsahujú silicu, ktorej hlavnou zložkou je mentol a Methon. Esenciálny olej mäty piepornej má antiseptické a protizápalové vlastnosti. Uľavuje od bolesti zubov a má upokojujúci chladivý účinok.

Tip: nezabudnite vyskúšať aj našu novinku DENTACANN – 100% prírodný zubnú pastu s kombináciou konopného extraktu, aktívneho uhlia a minerálu Kalident na trhu.